ARTISTIEK CAFE

01 ICU

za 2 nov. 2019

_

_

doorlopend van 14u - 22u

OVER ONS_

Artistiek Café is een creatieve netwerkorganisatie uit Gent. Op een interactieve manier maken wij alternatieve kunst toegankelijk. Elk kunstwerk kaart een sociale topic aan. Het maatschappelijke taboe rond kwetsbaarheid wordt hier in allerlei creatieve vormen doorbroken. Wij inspireren en bieden vooral jonge kunstenaars een communicatief platform. Ook een tikje rebelse controverse schuwen we niet.    
 

Kunst vloeit voort uit emotie.  
Kunst creëert emotie.  
Kunst ís emotie.   

01 ICU is het allereerste netwerkevent van Artistiek Café, waarbij alles draait om beleving. Bekende en minder bekende Belgische artiesten dompelen je onder in hun emotionele wereld van film, fotografie en performance. En die is verrassend dichterbij dan je denkt. De kunstenaars zetten hun persoonlijke verhalen in een onverwacht perspectief. Aan jou om er je eigen interpretatie aan te geven. Een bewogen namiddag met positieve vibes in historisch hartje Gent. 

Het Monasterium PoortAckere wordt op zaterdag 2 november omgetoverd tot hét walhalla voor de kunstliefhebbers.


Tijdens deze kunstzinnige namiddag staat ‘totaalbeleving’ centraal.
Drie zintuigen waaronder het zicht, het gehoor en het gevoel vertalen alternatieve kunst op verschillende terreinen: beeld (visual), klank (sound) & beweging (movement).
 

Artistiek Café maakt gebruik van drie zalen. Elke zaal belicht telkens 1 zintuig. De niet-alledaagse, taboedoorbrekende thema’s raken ongetwijfeld het hart van elke bezoeker. Bovendien heeft de warme setting aandacht voor
upcycling en een duurzame inrichting.

 

Deze unieke locatie heeft alles in zijn mars om de kunstliefhebber te bekoren!

 

Afspraak op zaterdag 2 november 2019 tussen 14u en 22u aan de
Oude Houtlei 56 in hartje Gent!

_

LOCATIE